analytics

söndag 31 januari 2010

Kommer du ihåg?

Bild och info från GB:s hemsida

Jag tyckte om Flirt och Smuggler kommer jag ihåg! Vilken var er favorit? Det här är GB:s glassar 1975. Jag var åtta år och somrarna var oändliga och det var alltid sol :) Vad hände mer detta år:

  • Tage Danielssons film "Släpp fångarna loss det är vår" har premiär
  • Sverige vinner för första gången David Cup i tennis. Mannen bakom det hela heter Björn Borg
  • "Gökboet" berör och "Hajen" skrämmer oss på biograferna.
  • Dockserien, som tillsammans med skaparen senare beskylls för att ha förstört en hel generation, har premiär. Staffan Westerbergs originella "Vilse i pannkakan" börjar rulla.
  • Anders Gärderum sätter världsrekord på 3000 meter hinder.

För övrigt så kommer jag ihåg att jag faktiskt gillade "Vilse i pannkakan" - och jag tror inte att jag är helt förstörd :)

lördag 30 januari 2010

Sommar för länge sedan...

När jag växte upp spenderade vi många av våra sommarsemestrar på Öland. Kommer ni ihåg Eriksöre Camping? "KG till receptionen", promenadbingo varje dag och goa släkten som kom från Kalmar och grillade varmkorv... i massor... :)
Ballerinakex, jordgubbar i ett blått durkslag och snäckor på tork.


Jag kommer ihåg att jag samlade snäckor i timmar. Ett cyklop och jag kunde hålla på hur länge som helst! Vi hade tält och en liten bil. Ett år kommer jag ihåg en ljusblå folkvagnsbubbla. Jag tror att jag hade min uppblåsta delfin på taket :)

Somrarna på Öland tog slut när vi systrar blev äldre, men när E var liten så var vi där med M&M. Bodde i Kalmar hos goa släkten, men åkte över till Öland. Ölandsgubbar går inte av för hackor!

Ett ställe som jag gärna besökte var Paradisverkstaden i Färjestaden på Öland. Dels fanns ett fantastiskt hus med försäljning, utställning och en jättefin trädgård. Men ännu bättre, det fanns en 2:a sorteringbutik som var mitt mål. Jag har nog en lampa och ett par ljuslyktor kvar sedan dessa besök. Men jag tycker fortfarande lika mycket om deras Paradisprodukter... Bilder hittade på paradisverkstaden.se

Lyssna och njut...

fredag 29 januari 2010

Inspiration...

... ren och skär inspiration. Härliga rum, fina detaljer... Fastnade särskilt för taklampan (eller lamporna) i sovrummet:)
Likaså tavlorna som man ser på hyllan ovanför soffan. Särskilt den med gul ram lockar ögat. Någon som vet var man hittar den att köpa? Fast är man lite "händig" vid datorn kanske man kan knåpa ihop något liknande... Gillar också zinkhuset på bordet. Bilderna hittade jag hos
Alvhem Interiör & Mäkleri. En mäklarfirma i Göteborg med en egen butik...

En tolixpall får gärna komma hem till mig. Vilken tur att jag fyller år snart, kan önska mig ett bidrag till en sån ;)

Kunde inte låta bli att lägga med bilden här nere! Visst känner man lite extra längtan till sommaren när man ser den?

torsdag 28 januari 2010

Jag har hittat den...

- lampan till hallen :) Shadows Light by Orrefors - den har ju funnits ett tag, men nu hittade jag först en så snygg lamphållare i vitt porslin och med en svart tygsladd på Elinteriör. Sedan blev det ett besök på Önska i vår lilla stad och en beställning på den lampa som är den andra från vänster på bilden. Lampan kommer på tisdag nästa vecka. Hoppas, hoppas det blir bra!

tisdag 26 januari 2010

Skicka vidare - Medelhavskyckling

Så var det då dags... prova ett nytt recept. Medelhavskyckling. En "allt-i-ett"-rätt från Matilda med bloggen Mat och odla. Så här ser receptet ut:

Medelhavskyckling
Ingredienser för ca 7 portioner:

1½-2 kg kycklingdelar tex kycklingben, kycklinglårfilé
2 medelstora squash
1 aubergine
4 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin
1 knippe färsk oregano
4 msk olivoljasalt och peppar
2 msk vetemjöl
5 dl kycklingbuljong
½ dl tomatpuré
5 dl passerade tomater
rivet skal och saften av 1 citron


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den gula löken och vitlöken. Hacka rosmarin och oregano. Fräs lök och kryddor i ca 2 msk olivolja. Lägg i kycklingdelarna och bryn dom, salta och peppra. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Häll över lökblandningen. Hetta upp resten av olivoljan och vispa ner mjölet. Låt redningen brynas ca 1 min. Vispa ner buljongen, lite i taget till en slät sås. Rör ner tomatpurén och de passerade tomaterna. Rör ner citronskal och den pressade citronsaften. Skiva och tärna squashen och auberginen. Hacka tomaterna grovt. Lägg alla grönsakerna ovanpå kycklingen. Häll över såsen och blanda väl. Täck med folie och stek i ugnen ca 55 min.


Vi valde att koka pasta till och en vitlökssås på turkisk youghurt. En jättegod rätt, enkel att göra en vardagskväll!

Nu skickar jag ett recept vidare till Krissan. Om det kan du läsa på hennes blogg: Frestelser

Så här såg det ut hemma hos oss ikväll!

söndag 24 januari 2010

Nytt i grytan...

Vi är lite trötta idag. Var hos grannarna igår kväll. Hade jättetrevligt:) God mat, god dryck och gott sällskap!

I dag dök det upp ett recept i min mailbox. Jag är med i "Skicka vidare" som är som ett slags kedjebrev fast här skickas det recept. Imorgon blir det testlagning, bilder och "recension"... Det verkar i alla fall vara ett recept som passar oss - "Medelhavskyckling"! :)

Mer om detta och vem jag fått receptet ifrån imorgon - och naturligtvis till vem jag skickar vidare till...

Vi ses!

torsdag 21 januari 2010

Dagens viktigaste klick...

Klicka här nu! Ge ditt bidrag, jag har skickat mitt idag... det vi gör spelar roll!

onsdag 20 januari 2010

Tapetnyheter

Härliga, nya kollektioner hos Intrade... I den svart-vita katalogen "Black & White 09" hittade jag den här läckra tapeten med NYC-känsla. Något för ditt rum E?
Skulle förresten uppskatta tips på vart man kan köpa klädställningar som man kan se på affärer, s k klädhästar. Gärna med hjul under... E ska fixa lite i sitt rum och behöver en garderobslösning till alla sina kläder...
Bild från intrade.se

Fler härliga nyheter från Intrade i vår. Kollektionerna: Iridecence & Flot

Bilder från intrade.se

Den här gör mig glad :)


Tack E för hjälpen!

tisdag 19 januari 2010

Hallfix...

Tänk att det är så svårt att bli nöjd med hallen... nu är det vitmålade väggar då jag aldrig hittade någon halltapet. Men det har kommit upp en tygtavla med "Saralisa" från IKEA och en ekhylla. Det som fattas nu är en vägglampa av något slag. Och lampor är så svårt tycker jag. Letar på nätet, men vet egentligen inte vad som kan blir bra... Bilder kommer efter piff :)
Bilder: IKEA

måndag 18 januari 2010

Nytt till altanen

Går i tankar kring hur vi ska kunna göra vår baksida lite mer "avskärmad"... Det är restriktivt hur mycket av vår gemensamma allmänning vi får använda och vi har en tråkig slänt utanför vår altan. Man får inte heller göra vad som helst, så nu funderar jag på att plantera mindre träd i större krukor... Ställa ett par krukor vid "tomtgränsen" och låta trädkronorna växa lite så det blir lite avskilt. Googlat på nätet och hittar några bilder som inspiration. Får kanske photoshoppa en bild och se hur det kan se ut. Återkommer till detta - helt säkert :)
Bild hittad hos Sköna hem
Bild hittad hos Expressen Leva&Bo

Bild hittad hos entramo.com

Skicka vidare...

Bild hittad hos Kardemumma Gumman

Jag är med i del 2... Hmmm, väntar med spänning på vad det kan vara för något som kommer. Thaimat, bakning, en dessert... ja, bilder och resultat kommer här i min hörna av bloggvärlden! Och vad ska jag skicka vidare - den där goda laxen kanske... Vi får se :)
Kram!

söndag 17 januari 2010

Lördagsmys...

Tack syster och svåger för en mysig lördagskväll! God mat, gott vin och gott sällskap i deras nyrustade vardagsrum! :) Syster E - nu väntar jag på att du startar din matblogg!

torsdag 14 januari 2010

Sommar, sommar, sommar...

Hör ni melodin inombords? Visar några bilder från sommarön. P:s paradis :) och Ozzy:s - där kan han springa precis som han vill...

lördag 9 januari 2010

Sisters Agency

Har hittat en fantastisk sida på nätet, Sisters Agency - en källa till inspiration om och om igen. Här hittar man hem med den där härliga blandningen av nytt och gammalt i en skön personlig mix. Precis som jag skulle vilja ha det... Förstår att det är "stajlat" men det är känslan som jag "vill åt"...

Birgitta Wolfgang Drejer, fotograf, och Julia Mincarelli, författare och journalist, står bakom bloggen. Jag kan definitivt rekommendera ett besök på sidan. Njut!
Foton från Sisters Agency.
Koskinn har vi ju - kanske vi ska ta fram det igen. Till rummet i stugan? Vad tror du om det P?

Stort och härligt bord. Lampan - me like!

Snyggt golv! Får mig också att fundera på de stora fönsterramarna vi har i källaren... kanske något att använda i sovrummet nu när vi ska fixa det i vår...

Åh, vilken läsfåtölj! Som jag tjatat om en sån till vardagsrummet... Fotpallen är viktig - det är det som gör det skönt!

Nya trender för ett nytt år...

Hittar vackra, och inspirerande bilder på Allt i Hemmets hemsida. Inredaren Louise Sareld presenterar tre trender för 2010. Bilder från alltihemmet.se

Trend: "Blått/turkos" - älskar :)
Överkast i sammet, 1 395 kr, Indiska. Tofflor, 525 kr, Turquoise.

Trend: "Back-to-nature"stilen - like
Kuddar i vackraste linne: kudde med band, 249 kr, Åhléns, vit och beige kudde, 99 kr, H & M. Kruka på fot, 89 kr, Åhléns.

Trend: "Mönster" - tycker om i lagom mängd :)

Sittpuff i lapptäcksmönster, 1 700 kr, Rice.

fredag 8 januari 2010

Håll tummarna!

Jag är med och tävlar om ett jättefint hängsmycke "Made by Zun" hos Zunderbar. Hoppas, hoppas, hoppas...

Önskelistan...

Me like :) Nyheter från Tine K Home. Bilder från Kung Karusell.se

torsdag 7 januari 2010

Isrosor

Kylan har bildat så fina isrosor på vår altan. E har fotat - hon är så duktig!

Väggord i köket...

En vårlig azalea har hittat till oss...
Har äntligen fått upp mitt nya väggord i köket. Är mycket nöjd med det. Det blev också bra att vi fick bort en hylla som satt mellan fönstren. Man var alltid rädd att slå i den när man gick längs bordet... Väggordet har jag köpt från Villa Vintage, via deras hemsida Två systrar. Tack snälla för att ni fixade så att jag fick väggordet hemskickat!
Som ni ser så är bilderna tagna med och utan blixt - jag har så svårt att bestämma mig vad som blir bäst...Utan blixt är mysigast, men ibland så vill jag ha klarheten man får när man använder blixten...

onsdag 6 januari 2010

Mexikansk majssoppa - rekommenderas...

Måste tipsa om Leilas "Majssoppa med quesadillas". Otroligt lättlagat, gott och billigt (bra så här i januari...) Receptet är från hennes bok "Leilas middagstips"

Soppan
1 burk/340 g majskorn

2 msk olivolja
en nypa gourmetsalt
svartpeppar från kvarn
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl lätt-crème fraîche
2 tsk tacokrydda

Gör soppan så här
Häll av spadet från majsen. Blanda majs med olja, salt och peppar. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg. Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer. Jag silade sedan genom en vanliga sil för att få bort alla små skalbitar så att soppan blev helt slät!

Quesadillas
2 stora tortillabröd
200 g mozzarella eller annan riven ost
40 g luftorkad skinka
0.5 kruka koriander eller basilika
0.25 mild röd chilifrukt
svartpeppar från kvarn
olivolja till stekning

Gör quesadillas såhär

Lägg ut ett av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och skinka ovanpå. Hacka örtkryddan och chili, strö över och krydda med svartpeppar.
Lägg det andra brödet ovanpå som lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet. Dela brödet i "tårtbitar" och stek cirka en minut på varje sida och servera direkt till soppan. (Jag hade ingen skinka eller örtkryddor samt att jag stekte hela brödet och skar i tårtbitar när det var färdigt)


Mums! Rekommenderas - hela vår familj tyckte det var jättegott!