analytics

lördag 27 februari 2010

Kväll med goa familjen...

Så blev det då lite firande... Fick fina presenter - ett VÅGA-halsband i silver, en fin scarf i benvitt med spets och "finheter" samt ett bidrag till en tolixpall :) Tidigare i veckan fick jag min önskeparfym av Peter och Ellis :) fina kokböcker och presentkort som ska användas till ett Matteusfat
Startade med lite bubbel - det är så himla gott. Denna gång Prosecco. Ibland kan jag riktigt längta efter ett glas med mousserande :)
Sedan högg vi in på ceasarsallad med kyckling, västerbottenostpaj och en pastasallad med kräftstjärtar och mer vin till det!

Lördag igen :)

onsdag 24 februari 2010

Nytt nummer ute...

...av LeParfait! Lika fyllt av härliga bilder och recept som förra numret. Allt från varma soppor så här till sportlovet, goda bröd till härliga desserter! Chokladtryffelpajen på förstasidan - det blir nog en sådan till lördagens firande :)

The no is...

Ja, nästan halvvägs till 90 som Ellis sa :) men det känns precis som vanligt - enda skillnaden är att jag har fått en massa fina presenter - och det är ju härligt :)

tisdag 23 februari 2010

Vilken färg är du?

Välj åtta ord som beskriver dig-själv och dina egenskaper och få fram vilka färger "du är"... Själv var jag tydligen väldigt blå :) Mina färger ser ni på bilden här under:

Testet hittar du på på Ittalas hemsida "Color your world". Trixet är väl egentligen att verkligen välja det som beskriver mig som jag är - inte det som jag vill vara :)

söndag 21 februari 2010

Ögongodis

Via bloggen "Två systrar" (som också driver Villa Vintage, där jag köpte mitt väggord till köket) hittade jag till affari.nu. En sida från en vad jag tror grossist/återförsäljare, med bl a vackra bilder som visar något annat än det jag ser utanför fönstret :)

Tänk att ha ett utehus, ett växthus... inte för att först och främst odla tomater mm utan mer för att njuta. Omge sig med vackra saker, växter, kanske något vatten som porlar... "drömmer" :)

Men känslan går ju också att skapa i vårt uterum - vårt glashus :)...
Visst känns det extra härligt med lite rosa nyanser så här i väntar på ljusare årstider?
och så lite påskkänsla...det enkla - det fina ...
Bilder från: affari.nu
Ha en skön söndag!

lördag 20 februari 2010

En fantastisk kväll...

Igår var jag och Peter, tillsammans med syster E och svåger H på Björn Skifs nya show Cirkus i Stockholm "daCapo". Så här beskrivs showen på Björns hemsida:

"Följ med på Björns musikaliska resa som startade i Vansbro med Slamcreepers och fortsatte vidare över hitlistorna, genom USA, via Melodifestivalerna, ut i folkparkerna, in på showerna och musikalerna, upp på vita duken och in i tv-rutan. Allt med Björns personliga betraktelser och den humor och värme vi alla kommit att förknippa så starkt med honom."

Det har alltid varit syster E som haft Björn som idol, men den här underhållningen var absolut hur bra som helst! Det var en suverän blandning av gamla godingar och nya pärlor. Hooked on a feeling, Michelangelo, Håll mitt hjärta, Härligt härligt... Har ni möjlighet att se showen - gör det! :)
Vi bodde över natten på Scandic Park - skönt med lite lyx i vardagen:) Tack alla för ett par jättetrevliga dagar!

torsdag 18 februari 2010

Vitt kök och vita golv...

Det går liksom inte att hålla sig därifrån - sidan med massor av inspiration! Nästa kök blir vitt - OK? :)
Tänk vad det enkla är det snygga. Inga gardiner ger härligt ljus. En stor glödlampa i en fin infästning, en enkel lerkruka med patina... me like:)
Nästa år väntar förmodligen stamrust här i vår förening. På önskelistan står vita, blanka kakelplattor. Helt släta... och jättefina...
Sedan har jag en särskild svaghet för olivträd. Men tyvärr får jag aldrig dem att överleva vintern. Inne blir det för varmt och torrt och de torkar ihop och tappar bladen. På altanen blir det för kallt... Hur gör man? ja, förutom att köpa ett nytt varje år...

Oj, tillbaka till köket :) gillar tavlan ovanför bänken. Visst är det sådana man brukar ha i ladugården - vid korna? Det känns helt rätt att vi pratat om en vit trävägg i köket och i sovrummet, lite ruff yta.. det blir bra!

Bilder: Alvhem mäkleri

Classic Living

Tävlingsdags igen! Den här gången via den fina bloggen "Inredningsgalen". Det som lottas ut är ett jättefint armband från Classic Living. Hoppas att min tur håller i sig och att det blir jag som vinner :)

onsdag 17 februari 2010

Kvällsfika

Ellis bakar kladdkaka :) Gott kvällfika alltså! Kanske till vårt standardprogram här hemma på vardagskvällarna "Halv åtta hos mig".
Jag tycker om att att följa alla vardagskockar. Tester gärna deras recept om det är något som ser gott ut. En förrätt som jag gjort flera gånger är den här. Prova - hoppas att ni tycker det smakar bra!

måndag 15 februari 2010

Betong

Undrar hur många gånger jag pratat med syster och vännen R om att gjuta i betong? Det finns ju så mycket man kan göra - och det verkar ju inte allt för svårt... Någon som har provat? Ett par fågelbad eller fina gångplattor med mönster av mosaik... Hittade fin inspiration hos dixie.se
Tänk vad det enkla är fint, som runda fina stenar. Något att tänka på till stugan i sommar...
Hittade också en bild på en kamin - vi har pratat om en skorstensfri sådan i köket. Det finns ju faktiskt några fina såna, bl a här - men i vitt... Titta vad fint det var med den inmurade bården av små runda stenar. Lite "Ernstvarning" på det, eller hur?
Kanske i svåraste laget att göra själv - men oavsett det så ger det i alla fall en föraning om sommaren, eller hur? Ett inköp av denna kanske kan hjälpa till...
Bilder från dixie.se

söndag 14 februari 2010

Valentines day...

Tack älskling för krispiga tulpaner och den finaste rosen!
Till finaste Ellis köpte jag ett hjärta fyllt med finast chokladen!


Takdropp och solsken

Vilket härligt vårlikt väder idag! Solen sken, takdropp och snösmältning och en föraning om vår! Plockade lite på altanen, där det var 10 grader varmt idag, och slängde bl a lite gamla blommor. Jag har en stor kruka med kärleksört och när jag plockade bort de vissna blomstänglarna såg jag de små knopparna:) Små rosetter som kommer upp. Tänk - snart är våren här!

Vilken kväll!

Jag är så glad att vi kunde vara med på Melodifestivalens andra deltävling här på Arenan igår! Vilken stämning och vilken skillnad det är att höra musiken och se uppträdandena live... Bäst tyckte jag att Eric Saade var - kul att han gick direkt till Globen. Det var otroligt effektfullt med vattnet på slutet i hans nummer.
Ett fantastiskt nummer gav
Glada Hudikteatern. Vilken känsla och utstrålning!

fredag 12 februari 2010

torsdag 11 februari 2010

Vintage

...by Kate Moss. Hittade verkligen en favorit idag när jag tittade in hos Kicks på lunchen!

"Vintage från Kate Moss är skapad i samarbete med parfymhuset Coty och lanserades 2009. Den togs fram av parfymören Olivier Polge. Dess namn är inspirerat av Kates kärlek till vintagekläder. Doften har en fruktigt blommande karaktär och öppnas med rosépeppar, fresia och mandarin och avslutas med mysk och vanilj." så skriver i alla fall NordicFeel :)

För övrigt kan jag meddela att vår lilla stad brinner av "Melofeber"! Det är rosa fjäderboor, olikfärgade gatulampor, festivaltält på Jerntorget och isbana i Jensasparken :) Härligt!!!

onsdag 10 februari 2010

Himlas Spapaket kommer till Radhuslängan...

Tänk att jag vann! :) Jag deltog i en tävling om ett fint spapaket hos Susann och fina bloggen Purple Area och idag hade jag ett mail i mailboxen som berättade att paketet kommer hit till radhuslängan! Jättekul - då jag inte har så mycket tur i tävlingar och utlottningar! Det här blir fint att ta ut till stugan i sommar...


Bilden har jag hämtat från Purple Area

tisdag 9 februari 2010

Snabbt tilltugg...

och gott!
Gjorde enkla "ostpinnar" till välkomstbubblet i lördags. Klippte mjukt tunnbröd i smala remsor. Lade remsorna på en plåt, penslade med olja. Strödde sedan på riven, lite starkare ost. Jag hade en vällagrad Svecia... och avslutade sist med lite flingsalt. Någon minut i ugnen på 200 gr så osten smälter och de får lite färg.
Låt svalna och njut!

Pale and interesting

Ännu en källa till inspiration på nätet... En nätbutik, Pale and Interesting, som startats av ett äkta par; Atlanta Bartlett och David Coote. Läs mer om dom, samt leta dig fram mellan de vackra bilderna som ger inspiration men gör också att längtan efter sommaren blir än mycket starkare :)

Det enkla är oftast det vackraste. Enkla vitmålade bänkar och ett långbord. Gillar tavlorna på väggen...
Tänk alla kökshanddukar som man kan hitta på loppis och auktion för några kronor - vilka härliga kuddar de kan bli!
En samling vackra saker. Hortensia - en av mina favoritblommor!
Samtliga bilder från: paleandinteresting.com

måndag 8 februari 2010

Vår hund har inget stamträd...

...han går till vilket träd som helst! :)

söndag 7 februari 2010

Hemma hos oss...

Jag har gjort lite "vår" i vardagsrummet. In med vita hissgardiner för att få in så mycket ljus som möjligt, och ljusar kuddar i soffan... Som vanligt svårt att ta bra bilder med blixt så jag hamnar alltid i valet att visa bilderna jag tagit utan blixt :)

En glimt av altanen genom vardagsrumsfönstret. Belysingen på altanen är vi jättenöjda med. Det blir sådan otrolig skillnad när man tänder den...
Här ser man in i köket från vardagsrummet. Glasväggen är kvar sedan radhusen byggdes i början av 60-talet. Glaset har blivit ganska tunt, men vi tycker om att det är luftigt mellan kök och vardagsrum, men ändå inte en helt öppen planlösning.
Som ni ser så har vi tv:n på en pall, men den kommer kanske upp på väggen så småningom... Vi funderar på att slå upp en vitmålad plankvägg där. Det innebär dels att vi kan isolera den väggen, dels sätta upp bättre reglar att skruva upp tv:n i. Vi får se...
Vi hade vänner över på mat, vin och prat igår kväll. Jättetrevligt! Jag gjorde en pastarätt med kyckling. Receptet hittade jag hos Smaskens.nu Gott och enkelt!
Till dessert blev det creme brulée och fruktsallad... :)

Tortiglioni med kyckling, citron och timjan

500 gram kycklingfiléer

3 schalottenlökar

3 vitlöksklyftor

salt och svartpeppar

2 msk vitvinsvinäger

1 kruka färsk timjan

skalet av en citron

5 äggulor

1,5 dl vispgrädde

1,5 dl finriven parmesanost


Hetta upp smör och olivolja i en gjutjärnsstekpanna. Fräs kycklingbitarna tills de börjar får färg. Tillsätt då lök och vitlök; sänk värmen, och fortsätt steka tills de mjuknat. Häll över vinägern, salta och peppra och öka på värmen tills vinägern kokat in.

Vispa samman äggulor, grädde och parmesan. Blanda ned timjan och citronskal i kycklingen tillsammans med gräddblandningen. Blanda med pastan och servera på ett stort fat med svartpeppar och mer parmesan.

Till det drack vi ett jättegott rött vin som P beställt. Carmeniere Cabernet Sauvignon Syrah. 179 kr för en 3L Bag-in-Box. Bra pris för ett mycket bra vin. En blivande favorit till sommarens grillkvällar!

Glitter och Melo...

Den andra deltävlingen kommer till Sandviken! Vi ska gå och jag ser verkligen fram emot det! Frågan är bara hur mycket paljetter kan man ösa på med? :)

Våra platser har vi på rad 26... och vem vet kanske ni får se en skymt av oss när kamerorna sveper över
Göransson Arena...

Här kan ni kika på vilka artister som uppträder i Sandviken!