analytics

söndag 25 april 2010

100 inlägg - och lite nytt i hallen...

Jag firar idag - mitt 100:e inlägg på bloggen! Tadaaa... :)

Fixat lite i hallen idag. Påbörjat min tavelvägg och äntligen fått upp lampan från Orrefors. Det blir nog bra om man får hålla på ett tag... På en av bilderna ser ni även Ozzy - han ser lika moloken ut som åsnan Ior - undrar varför...

Städade också - slängde in skostället i duschen - det var inte helt rent kan jag berätta... Ser att det är lite lister och sånt som måste fräschas upp, men det får bli någon annan gång längre fram.
Kram på er!


fredag 23 april 2010

Roses are red... or white.. or...

Finaste blommorna på bordet när jag kom hem i torsdag. Puss på dig gubben :)

torsdag 22 april 2010

Fresita

Hittat ett vintips på bloggen Två systrar. Något att köpa och prova redan i helgen? Syster E ringde och berättade att hon köpt hem en flaska - blev jättesugen att göra likadant kan jag säga. Kan förgylla den mest alldagliga fredagskväll :)

Halvtorr, mycket fruktig smak med karaktär av jordgubbar, inslag av hallon och smultron.
Användning Serveras vid 4-6°C som sällskapsvin eller till inte alltför söta desserter.
För att blanda fruktköttet jämnt i vinet, ska flaskan vändas försiktigt, och hållas uppochned ett par sekunder. Vänd försiktigt tillbaks, då kan flaskan öppnas utan att vinet sprutar över.
Nr 7866 på Systembolaget.

Love him... or not...

Ernst..."barfotamannen" :) Hans sommarprogram, härliga citat, matlagning... mums! Vad sägs om:

"Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst"


Ny bok är i alla fall på gång Sommar med Ernst - mat, blommor och fix. Ett smakprov får man från hans hemsida:
Bruschetta med ruccolakräm

150 g rucolasallad
1-2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl olivolja
2 dl solrosfrön
1 nypa salt
svartpeppar från kvarn
2 msk vit balsamvinäger
1-2 msk flytande honung
150 g riven västerbottensost
rivet skal och saft från 1/2 citron
1 normalstor baguette eller ciabatta
1 knippe tunt skivade rädisor
flingsalt

Skölj, torka och lägg rucola i en skål. Skala och skär vitlök i bitar och häll ned i rucolan. Tillsätt olivolja, solrosfrön, vanligt salt, peppar, vit balsamvinäger, honung och blanda runt. Tillsätt västerbottensost tillsammans med saft och skal från en halv citron. Kör allt till en kräm med stavmixer. Smaka av.

Skär baguetten eller ciabattan i skivor, cirka 3 cm tjocka. Grilla brödskivorna tills de fått fin yta på båda sidorna.

Bred ut en klick av krämen på varje brödskiva och garnera med de tunt skivade rädisorna, flingsalt och peppar.

Servera genast, som aptitretare eller liten förrätt! Blir absolut att testa detta i sommar!:)

tisdag 20 april 2010

Så många tävlingar - och bara två tummar...

Bloggvärlden bjuder på massor med tävlingar. En del går bara inte att motstå, som t ex den här som bloggen "På vår udde" har just nu. En kudde med det klassiska elefanttrycket. Vill ha! :)

måndag 19 april 2010

Skalbaggar i stugan

Visst vore det fint med en bagge på väggen i stugan? Tävlar om en tavla hos bloggen "Vita ljuva tankar". Har tänkt att leta efter gamla skolplanscher att sätta på någon vägg i huset på ön. Ni vet såna där med djur, blommor i genomskärning...
Bild från Vita ljuva tankar
Men håll nu tummarna för att baggen kommer hit till oss :)

lördag 17 april 2010

Något att fira!


Igår kväll firade hela familjen! God mat och "alla var med" - sedan champagne och snittar hemma hos mamma och pappa. För 50 år sedan gifte de sig och det är något att fira! Syster hade hittat en jättefin dikt som passade så bra...

År 1960 - ni var så unga då
Ni hade stora drömmar om framtiden då, ni två
Ni skulle lyckan äga, ni skulle leva för varann
Ni skulle genom livet vandra - stolta - hand i hand
Nu tiden har förrunnit och framtiden är här
Vad blev av era drömmar? Livets facit det oss lär.
Fick ni lyckan äga? Har ni levt för varann?
Har ni vandrat genom livet - stolta - hand i hand?
Livets ros har många törnen som ni ofta träffat på.
Ni har sårats, men snart rest er, för ni har alltid varit ni två.
Trots törnena i livet har ni levt för varann.
Livets ros har sett er vandra - stolta - hand i hand.

Mamma och Pappa - Stort grattis till er båda och ett stort tack från oss som fick dela kvällen med er! Kram

måndag 12 april 2010

SATC 2

Ser fram emot premiären - ska självklart se den på bio :)

fredag 9 april 2010

Happy friday :)

Bästa partylåten - ever :) Kommer ni ihåg? Axelvaddarnas och stora hårens tid, "Black Tower" och partaj på Prinsan...

måndag 5 april 2010

Malmen

...vårt favorithotell i Stockholm. Hotellet är fräscht med en skön stämning och att det ligger på Söder. Den skönast stadsdelen om jag får tycka till! På onsdag ska vi bo där, Ellis och jag. Två dagar på egen hand i huvudstaden. Jag skulle gissa att det är shopping för hela slanten som gäller, eller hur Ellis :)

Själv är det inget särskilt som jag ska ha. Ett par tavlor kanske till nya väggen i köket om jag hittar någor som passar... eller en tunika... eller... ja, det brukar kunna bli någon påse med hem! Men mest av allt - mysigt att bo på hotell med dottern, hotellfrukosten - naturligtvis - och bara ha tid att umgås. Ser verkligen fram emot dessa två dagar. En dagars arbete först bara, sedan bär det av söderut. Peter och korvhunden blir hemma och vaktar huset!

söndag 4 april 2010

Lax med smarrig röra!

Oj, hela söndagen har sprungit iväg - fort som bara den. Har inte gjort något särskilt - idag heller... varit och solat och en kort sväng till Valbo. Fikat hos mor och far tillsammans med Ellis och hunden. Hemma nu och ska börja med kvällens mat. Det blir en härlig ungstekt lax med en riktigt god röra. Till det pressad potatis...

Här kommer receptet för den som är sugen att prova!
Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser:
600 gram laxfilé
1 msk smör
½ tsk salt
250 g räkor med skal
170 g kräftstjärtar i lag
2 dl creme fraiche
1 dl riven ost
1 msk tomatpuré
½ dl hackad dill
½ krm kajennpeppar


Gör såhär:
1. Gör ett snitt i varje filé. Vik ut bitarna. Jag brukar faktiskt bara hälla röran ovanpå laxen - det blir lika bra :)

2. Smörj en ungssäker from. Lägg dit laxen. Salta.
Skala och grovhacka räkorna, spara några till garnering.
Häll av lagen från kräftstjärtarna. Vispa Creme Fraichen hård med elvisp!

3. Blanda Creme fraiche med de hackade räkorna, nästan alla kräftstjärtarna, ost, tomatpuré, dill och kajennpepparn.

4. Lägg blandningen över laxen och ställ in fisken mitt i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.

Garnera med dill, citron, kräftstjärtar och räkor.


Lycka till, hoppas ni tycker lika mycket om det som vi gör :)

fredag 2 april 2010

Gott blev det :)

Skön och lugn kväll igår med god mat, prat och sedan Solsidan på tv:n. Men är det inte något av det roligast på länge :)

Gjorde förresten Janssons frestelse för första gången i mitt liv! Den blev god, men skulle kunna haft lite mer anjovis i för sältans skull. Avslutade med påskdessert i gult. Det var jättegod - kan verkligen rekommendera den. Dock hade vi en blandning av blåbär och hallon i botten och det passade utmärkt till den mumsiga krämen!

Idag blir det en sväng i solen - kanske jag besöker någon utställare i Gästrik konst. Vi får se...
Bilden är en skärmdump från www.gastrikkonst.com

Vårblommor - inne och ute

Klickade hem ett kuddfodral från H&M Home. Bra pris och lite nytt i soffhörnet :)
Tulpaner - favoritblomma - i köket. En lite förhandstitt av nya panelväggen får ni på köpet!
Kunde inte låta bli att köpa lite vårblommor till trappen - pärlhyacint, penséer och bellis... får förmodligen bära in krukan under natten - men det kändes lite ljus och fint!

På rymmen...

Plötsligt, när vi sitter och fikar och nyhetsmorgon på Tv4 är slut så börjar Pippi på rymmen. Både jag och Ellis blir riktigt glada. Något vi känner igen, ibland kan man till och med replikerna i förväg :) Kommer ni ihåg? Kondrads kalasklister, skitoxe, "plipp, plopp"...

Glad påsk!

Härligt med en extra lång ledighet! Först påskhelgen, sedan åker jag och Ellis till Stockholm onsdag-torsdag. Bara mysa, shoppa, gå - väldigt mycket förmodligen :) - och bo på hotell!
Just nu känner jag mig väldigt trött. Det har varit väldigt mycket nytt på jobbet en lång tid och trots att det är så himla kul så känner jag mig lite sliten :( Så några extra dagars ledighet blir toppen!


Ja, väggen i köket är klar! Vi var och köpte en vägghållare för tv:n igår. Nu ska den förpassas från pallen (där den stått i 1 1/2 år!) till väggen. Perfekt! Lägger ut bilder när allt är klart!

Hallen är fortfarande inte fixad. Köpte ju en lampa och är inne på att fixa en "tavelvägg", men har inte tagit mig för med det - men det kommer så småningom...

I helgen blir det i alla fall lite god mat och en och annan god dessert. Funderar på denna gula påskdessert som finns med i senaste numret av ! Tänkte också prova denna paj där receptet kommer från Zetas trädgårdscafé. Men byta ut björnbär och lime mot stora blåbär. Tipset hittade jag hos Enmammasdag-Helena
På återseende under påskhelgen! Sköt om er!