analytics

söndag 31 juli 2011

Semestertripp till Skåne

Vi tog en tur neråt landet sambon P och jag... Ellis var hemma med hunden, kompisarna, datorn och hade det gott :)
Målet för oss var Malmö där vi bodde på Clarion Collection Hotel Temperance. Ett hotell som vi kan rekommendera; bra läge, trevlig personal, god frukost och sedan fick man - om man ville - eftermiddagskaffe och buffé på kvällen!

En tog vi en tripp längs kusten upp till Höganäs. Jag var nyfiken på Butiken och Magasin36... och jag blev inte besviken! Hur mycket fint som helst så jag tror jag gick nog tre varv där inne :) dock inget inköp - trots att kan kunde hittat plats för det mesta som fanns där!



En lunch i båthamnen i Höganäs han vi med. Fantastiskt väder och en god sandwich med rostbiff-pepparrotscreme gjorde att vi trivdes!
Vi avslutade med en natt i Stockholm... Mycket folk ute den här kvällen som var ovanligt ljum. Vi tog ett glas öl/vin på en uteservering i Götgatsbacken. Till det tog jag in rökta smögenräkor med aioli och toast. Mums!

Nu är sista semesterveckan här... känner dock att den här sommaren har varit bra! Känns som om jag varit ledig riktigt länge och det känns riktigt bra - och lite pirrigt - att gå till nya jobbet på måndag!

lördag 23 juli 2011

En konstig stämning nu när det ofattbara händer i vårt grannland... otäckt, och tankarna går till de som drabbats...
"Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag - och någonting alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag - men ibland blir den aldrig densamma mer"

söndag 10 juli 2011

Våran kille!


Grillat är gott!

Grilltips på en av de bättre matsidorna på nätet - enligt mig! - alltommat.se Hittade det här smaskiga receptet som absolut ska provas i sommar! Grillad biff med avocadosallad... mums!

Musik i sommaren

Visst känns det extra härligt att lyssna på musik en skön sommarkväll? Den här är en nyfunnen favorit, eller den här som på ett onödigt ihärdigt sätt fastnar i huvudet :) Den här gör att det spritter lite i benen tycker jag!
Eller den här som med sin historia gör att man kan titta och lyssna på den gång på gång... texten är fantastisk!







fredag 8 juli 2011

Inne fast ute...

Som ni vet så tycker vi mycket om vår altan - vårt ute fast nästan inne... på hemmakanalen.se finns det ett antal fina inspirationsbilder från andras uteplatser och altaner... ser att det finns en del saker som jag gärna skulle vilja ha här hemma. En budda - eller ett buddahuvud i keramik skulle passa fint. Titta på ett sådant när vi var på "Ove Janssons" häromdagen - ni som bor i mina hemmatrakter vet precis vad jag pratar om för ställe... Precis som ljuskejdan i svart med glödlampor som jag tittat på hur många gånger som helst på Granit! Vem vet, nästa gång kanske det blir ett inköp :)

Nasse till Nalle Puh:
"Hur stavar man kärlek"?
Nalle Puh svarar:
"Man stavar inte...man känner den". ♥...

onsdag 6 juli 2011

Lager 157 och Insjön

Ett antal år tillbaka så har vi åkt till Dalarna över dagen på semstern. Målet har varit dels Ittallas outlet i Insjön och Lager 157 i Sågmyra. I år är inget undantag, så imorse fixade jag matsäck, mormor hämtade Ozzy och så åkte vi!
Vi stannade vid Hosjön utanför Falun för att äta frukost; mackor och kaffe. Det var så himla skönt vid sjökanten, så vi blev sittande ett bra tag... första semesterkänslan infann sig liksom..

Det gick snabbt att åka till Sågmyra iår - förmodligen lika lång tid som alla andra år :) men väl framme så ser den gamla fabriksbyggnaden lika läcker ut!


Inte så mycket shopping blev det. En snygg vardagströja till mig och ett par lite festligare skor att användas vid pappas 75-årsfirande nu i sommar!




tisdag 5 juli 2011

...men det är ju nästan som jag tror att dottern E har skrivit detta! :))


Bilden hämtad från Weheartit.com

Jordgubbar och ost

...låter kanske inte så smakens; men vad sägs om Sallad med jordgubbar och taleggio - låter lite mer mums eller hur? Det och andra goda recept - och fina inspirerande bilder hittar du i nya numret av Le Parfait!

Bilder lånade från Le Parfait!

måndag 4 juli 2011

Några bilder från vår altan - vårt bästa rum så här under den varmare delen av året! Nu blommar honungsrosen - kort, kanske en vecka och sedan tappar den alla blomblad - doftar gott! Den lilla nyanlagda gräsmattan med plats för två solstolar har tagit form och gräset är tätt och riktigt fint. Fattas nu bara en spalje längst till höger för att skapa en känsla av lite mer avskildhet... Ska försöka hitta en lämplig sådan nu i början av semestern...










Tunnsått...

...med inlägg här i min radhuslänga. Många orsaker till det - men kanske det kan blir ändring nu när det närmar sig semester? Jobbar ett par dagar till sedan några veckors ledighet... vad som kommer att vara under de veckorna är det ännu ingen som vet..
Dottern lånat kameran, men snart kanske några bilder från altanen. Ny fräsch matta eftersom den gamla hade stora fula vattenfläckar från läckage under vintern, en lampa efter inspiration från syster - och alla andra som har Ikeas maskrosboll hängandes :) Dock den lilla modellen så takhöjden inte är något utöver det vanliga... fint blev det i alla fall...

Nu skrivjobb och planering av hösten då nya utmaningar väntar! Kram på er alla...