Till dessert blev det creme brulée och fruktsallad... :)
Tortiglioni med kyckling, citron och timjan
500 gram kycklingfiléer
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
2 msk vitvinsvinäger
1 kruka färsk timjan
skalet av en citron
5 äggulor
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl finriven parmesanost
Hetta upp smör och olivolja i en gjutjärnsstekpanna. Fräs kycklingbitarna tills de börjar får färg. Tillsätt då lök och vitlök; sänk värmen, och fortsätt steka tills de mjuknat. Häll över vinägern, salta och peppra och öka på värmen tills vinägern kokat in.
Vispa samman äggulor, grädde och parmesan. Blanda ned timjan och citronskal i kycklingen tillsammans med gräddblandningen. Blanda med pastan och servera på ett stort fat med svartpeppar och mer parmesan.
Till det drack vi ett jättegott rött vin som P beställt. Carmeniere Cabernet Sauvignon Syrah. 179 kr för en 3L Bag-in-Box. Bra pris för ett mycket bra vin. En blivande favorit till sommarens grillkvällar!
1 kommentar:
Mums, det här lät gott!
Skicka en kommentar