Snöat för fullt idag... känner verkligen att nu räcker de - nu vill jag ha vår, värme och sol :)
Det blev i alla fall lyckat med maten och den goda whiskysåsen i lördags. Här kommer receptet för den som är sugen att prova (hittat den på nätet, men missat att noterat på vilken sida - sorry...)
2 st schalottenlök alt gul lök
smör
4 msk whisky
2 msk kalvfond, Koncentrerad
2 dl vatten
2 dl grädde
Salt
Peppar
Finhacka löken och fräs den i smör i en kastrull. Häll på hälften av whiskyn, fond, vatten och grädden. Låt såsen puttra på låg värme tills det är dags att servera. Här silade jag bort löken så såsen blev slät och krämig.
Vid servering häll i resten av whiskyn.
Till detta serverade vi helstekt fläskfilé, klyftpotatis och en god sallad med bl a fetaost och pinjenötter!
tisdag 23 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Den såsen ska testas vid tillfälle!
Skicka en kommentar