analytics

onsdag 6 januari 2010

Mexikansk majssoppa - rekommenderas...

Måste tipsa om Leilas "Majssoppa med quesadillas". Otroligt lättlagat, gott och billigt (bra så här i januari...) Receptet är från hennes bok "Leilas middagstips"

Soppan
1 burk/340 g majskorn

2 msk olivolja
en nypa gourmetsalt
svartpeppar från kvarn
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl lätt-crème fraîche
2 tsk tacokrydda

Gör soppan så här
Häll av spadet från majsen. Blanda majs med olja, salt och peppar. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg. Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer. Jag silade sedan genom en vanliga sil för att få bort alla små skalbitar så att soppan blev helt slät!

Quesadillas
2 stora tortillabröd
200 g mozzarella eller annan riven ost
40 g luftorkad skinka
0.5 kruka koriander eller basilika
0.25 mild röd chilifrukt
svartpeppar från kvarn
olivolja till stekning

Gör quesadillas såhär

Lägg ut ett av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och skinka ovanpå. Hacka örtkryddan och chili, strö över och krydda med svartpeppar.
Lägg det andra brödet ovanpå som lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet. Dela brödet i "tårtbitar" och stek cirka en minut på varje sida och servera direkt till soppan. (Jag hade ingen skinka eller örtkryddor samt att jag stekte hela brödet och skar i tårtbitar när det var färdigt)


Mums! Rekommenderas - hela vår familj tyckte det var jättegott!

Inga kommentarer: