Vi har blivit så inspirerade att vi förmodligen ska tillbringa några dagar i sommar i Stockholms skärgård... Grinda, Möja, "Saltkråkeön" Norröra. Visst är det härliga namn?!
Ett smakprov från ett av programmen. Visst ser det gott ut?
Marinerad anjovis, ett recept från Sjön suger
En sak med Lennarts enkla grejen är att det ska gå snabbt. Som det här receptet på marinerad ansjovis. Ett, två och tre så är det klart!
2 portioner.
Det här behöver du...
250 g ansjovisfilé
1 liten rödlök 1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja av god kvalitet
1 msk rödvinsvinäger 1 knippa dill
Så här gör du...
1. Häll av ansjovisfiléerna ordentligt i ett durkslag, lägg sedan upp dem i en lite skål. Lägg dill och fint skivad rödlök över fisken. Blanda en vinägrett av oljan, vinägern och pressad vitlök.
2. Slå på vinägretten och låt marinera i kylen medan du dukar fram snapsen och brödet.
3. Avnjut.
Recept: Jens Linder och Oskar Penje.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar