"Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst"
Ny bok är i alla fall på gång Sommar med Ernst - mat, blommor och fix. Ett smakprov får man från hans hemsida:
1-2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl olivolja
2 dl solrosfrön
1 nypa salt
svartpeppar från kvarn
2 msk vit balsamvinäger
1-2 msk flytande honung
150 g riven västerbottensost
rivet skal och saft från 1/2 citron
1 normalstor baguette eller ciabatta
1 knippe tunt skivade rädisor
flingsalt
Skölj, torka och lägg rucola i en skål. Skala och skär vitlök i bitar och häll ned i rucolan. Tillsätt olivolja, solrosfrön, vanligt salt, peppar, vit balsamvinäger, honung och blanda runt. Tillsätt västerbottensost tillsammans med saft och skal från en halv citron. Kör allt till en kräm med stavmixer. Smaka av.
Skär baguetten eller ciabattan i skivor, cirka 3 cm tjocka. Grilla brödskivorna tills de fått fin yta på båda sidorna.
Bred ut en klick av krämen på varje brödskiva och garnera med de tunt skivade rädisorna, flingsalt och peppar.
Servera genast, som aptitretare eller liten förrätt! Blir absolut att testa detta i sommar!:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar