analytics

tisdag 26 januari 2010

Skicka vidare - Medelhavskyckling

Så var det då dags... prova ett nytt recept. Medelhavskyckling. En "allt-i-ett"-rätt från Matilda med bloggen Mat och odla. Så här ser receptet ut:

Medelhavskyckling
Ingredienser för ca 7 portioner:

1½-2 kg kycklingdelar tex kycklingben, kycklinglårfilé
2 medelstora squash
1 aubergine
4 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin
1 knippe färsk oregano
4 msk olivoljasalt och peppar
2 msk vetemjöl
5 dl kycklingbuljong
½ dl tomatpuré
5 dl passerade tomater
rivet skal och saften av 1 citron


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka den gula löken och vitlöken. Hacka rosmarin och oregano. Fräs lök och kryddor i ca 2 msk olivolja. Lägg i kycklingdelarna och bryn dom, salta och peppra. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Häll över lökblandningen. Hetta upp resten av olivoljan och vispa ner mjölet. Låt redningen brynas ca 1 min. Vispa ner buljongen, lite i taget till en slät sås. Rör ner tomatpurén och de passerade tomaterna. Rör ner citronskal och den pressade citronsaften. Skiva och tärna squashen och auberginen. Hacka tomaterna grovt. Lägg alla grönsakerna ovanpå kycklingen. Häll över såsen och blanda väl. Täck med folie och stek i ugnen ca 55 min.


Vi valde att koka pasta till och en vitlökssås på turkisk youghurt. En jättegod rätt, enkel att göra en vardagskväll!

Nu skickar jag ett recept vidare till Krissan. Om det kan du läsa på hennes blogg: Frestelser

Så här såg det ut hemma hos oss ikväll!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gott var det

/ P

Nette (Kardemumma Gumman) sa...

Vilket mysigt kök ni har!! :)Väntar med spänning på vilken rätt du kommer skicka vidare! Denna kyckling lät inte tokig alls!

Martina sa...

Det där är en favorit hemma hos oss, brukar för det mesta bara servera den med en bit baguette och tzatziki till.